Přeskočit na hlavní obsah

Pleťové masky

Zdravím, poslední dobou jsem propadla pleťovým maskám. Dříve jsem si něco napatlala na obličej tak jednou za měsíc, výjimečně dvakrát. Ale teď jsem schopná maskovat se co druhý den, kdybych mohla, tak každý den.
A jak v současnosti vypadá moje sbírka patlátek na obličej?


Avene Cleanance maska je ve vzorkovém balení, jednalo se o dárek k nákupu a mám v šuplíku schovaný ještě jeden do zásoby. Jelikož ji používám jen lokálně na T-zonu, nemůžu až tolik posoudit její účinnost. Zatím ale vyčistila pěkně. Žádný zázrak to však není, existují lepší čistící masky.
Avene hydratační maska byla také dárek k nákupu, jde o plné 50 ml balení a je velice příjemná, pěkně hydratuje a pokožka pak není suchá. 
Oriflame Pure nature mám doma už nějaký ten pátek. Z jejích účinků nejsem zrovna nadšená, ale na očasné máznutí to stačí.
Freeman Avokádo & Oves jsem si koupila na základě pochvalných recenzí na netu. Je to výborná maska, která vám pěkně vyčistí póry. Pokud nehledáte nic úžasného, z čeho si doslova sednete na zadek, tak doporučuju. Z levnějších variant je to rozhodně dobrá volba.
Abyste si nemysleli, že jsem jen negativní, poslední je Deep downt detox od Formula 10.0.6, kterou mám přivezenou ze Švédska. Jednu dobu se tato značka prodávala i u nás v Sephoře, ale bohužel ji vyprodali a skončila. Pokud vím, tak se u nás momentálně nedá sehnat. Mně ji přivezl Honzík ze služební cesty, jinak bych se s ní zřejmě neshledala. Tahle maska je totiž to nejlepší, co jsem kdy na svém obličeji měla. Tak úžasně vyčištěnou pokožku jsem nikdy neviděla a od té doby jsem po této masce toužila. Bohužel jsem si tehdy koupila jen pytlíček a vyzoušela ji až doma v ČR. Takže když měl Honzík jet znovu do Švédska, úkol byl jasný. Kromě toho, že je to čistící zázrak, tak maska krásně voní.


Taky mě mimo jiné chytla mánie nakupování pytličků na vyzkoušení. 
Yves Rocher je dvojitá dávka - peeling a hydratační maska v jednom balení. 
Od Freemanu jsem chtěla vyzkoušet i jinou masku, než Avokádo &Oves, tak jsem si pořídila tuhle čokoládu s jahodami. Na účinky a vůni jsem zvědavá.
Kaolínová Ziaja je teprve druhým výrobkem od této značky, který jsem vyzkoušela. V koupelně mám zatím půllitr pomerančového sprcháče a maska byla další na řadě. Má bahnitou šedou konzistenci a celkem pěkně vyčistí pleť, srovnatelně asi jako Oriflame Pure nature, takže na jedno použití a nikdy více. Rozhodně ji ale nedoporučuju na suchou a smíšenou pleť. Na tvářích mě nepěkně vysušila.
Skin-clarifying mud mask je další výrobek značky Formula 10.0.6, který mi přivezl Honzík ze služebky. Překvapivě voní po jahodách a čistí stejně úžasně jako jeho oranžový kolega v plném balení.

A shrnutí? Na hydrataci pleti určitě vyzkoušejte hydratační masku od Avene. Na perfektní vyčištění pórů je nejlepší Deep down detox od Formula 10.0.6 a z českých poměrů nejspíše cokoli od Freemanu, záleží na typu pleti.

Máte nějakou svou oblíbenou masku?

Komentáře

  1. Oriflame masku nemáš tučně :P :D Páni, to je sbírka! :D No, mně by se hodila na deep detox a Avene hydratační, tak aspoň s tou se u nás můžu setkat :D Já mám doma peelingovou z Avonu a ta je docela dobrá, akorát mám po ní občas podrážděný obličej. A pak nějaký starší borůvkový z Oriflamu a nějakou oranžovou a nevím, kde jsem k ní přišla :D Moc teď masky nepoužívám, nějak si na ně nevzpomenu. Jen jednou měsíčně ji dostanu na kosmetice :) Měla bych se polepšit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění :-)
      Jestli máš podrážděný obličej, tak nebrat, nesedí ti, zbytečně si ubližuješ :-/
      Btw. projdi si expiraci nebo ti to ještě sežere obličej :-D
      A kam chodíš? Potřebuju inspiraci :-)

      Vymazat
    2. Já si ubližovat nechci :D
      Na kosmetiku? K mamčiné kámošce u nás v Obřanech :)

      Vymazat
    3. Kurnik, já chci taky takové známé :-D Byla jsem asi dvakrát v životě a chci se zase nechat rozmazlovat, jen nevím, kam zamířit :-(
      No rozhodně se na to mrkni, jestli už to máš doma dlouho, tak ti fakt není dobré, prošlá kosmetika ti spíš nadělá na obličeji pěkný bord... ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Díky za každý Váš komentář!

Populární příspěvky z tohoto blogu

You belong to me!

Ahoj! Zrovna minulý týden se na instagramu objevila krátká ukázka z nového songu Bryana Adamse. A co víc, v půlce října vyjde nové album! Oh yeah!!  A jelikož pilotní song je již venku na youtube, užijte si ho se mnou! Krásný večer :-)

Nicholas Winton (1909-2015)

Dnes se na internetu objevila smutná zpráva, a to o úmrtí sira Nicholase Wintona.  Pro ty z vás, kdo nevědí, o koho jde, jedná se o bývalého britského obchodníka, který těsně před 2. světovou válkou pomocí vlakových transportů směřujících do Velké Británie zachránil z předválečného Československa na 669 dětí, převážně židovského původu. Nebýt tohoto skutku, většina z nich by skončila v koncentračních táborech a zřejmě nevyhnutelně i v plynových komorách. Díky tomuto muži (a také jeho dalším spolupracovníkům, jež však nejsou tak známí jako sir Nicholas) tak tyto děti nepotkal stejný osud jako jejich rodiče.  Více si o siru Nicholasovi můžete přečíst na wikipedii  a mnoha dalších zdrojích. A proč že mě tento muž zaujal? Když jsem byla na gymnáziu, poslali nás tehdy učitelé do kina a pustili nám dokument slovenského režiséra Mateje Mináče Nicholas Winton - Síla lidskosti . Tento dokument je velmi dobře zpracovaný a záběry z jiného pořadu stanice CBS, kde se sir Nicholas po mnoha le

Kosmetické přírůstky

Posledních pár měsíců jsem nijak zvlášť neutrácela, tak jsem si v minulých cca 2 týdnech pořídila pár nových věciček. Co se týče výrobků Oriflame, mám je zdarma díky benefitu Honzíkovy práce (zdarma pár výrobků každý katalog).