Přeskočit na hlavní obsah

Práce, Brno, punč...

Už jsou to dva týdny, co jsme s Honzíkem byli v Brně na výletě. Ono ani tak nešlo o výlet, jako spíše pracovní pochůzku. Respektive z Honzíkovy strany. Tak nějak to totiž vypadá, že se časem přestěhujeme. Opustíme naši milovanou Olomouc a poputujeme vstříc Brnu.
A proč? Olomouc je sice krásné město, občas říkám, že je to taková větší vesnice (snad se nikdo z Olomoučáků neurazí). Ale pracovně nám toho nemá moc nabídnout. Honzík by lepší práci než má teď nesehnal a pro mě tu uplatnění s mým oborem v podstatě není. Takže čím dál častěji uvažujeme o změněn prostředí a taky práce. Sice jsem se na začátku rozplývala, jak mě práce baví, to pořád platí. Jen jeden článek kolektivu nám to dost kazí a to pak chodíte do zaměstnání s nechutí a odporem. Musíte si dávat pozor, abyste náhodou neřekli něco, co se dotyčnému nebude líbit a pak vám to dá sežrat. Takže radši držet pusu a všechno odkývat. Nebudu vám tady dopodrobna rozepisovat, jak to u nás chodí, ale procházka růžovým sadem to prostě není :-) A navíc mi strašně moc chybí pracovat mozkem. Ono se to nezdá, ale přijde mi, že zakrňuji a hloupnu. A to fakt nechci :-D
A co se týče Honzíka, jejich firma má pobočku v Praze a pak tady v Olomouci, kde je on. A k nám se donesly novinky, že pražská část propustila cca 15 lidí a jejich práce se bude vykonávat v Indii. Takže super představa do budoucnosti. Co když něco podobného za rok nebo dva potká i Olomouc? Navíc ho práce už delší dobu nebaví (i přes nedávný Stockholm, což byla světlá výjimka) a chybí mu kreativita, které dříve měl celkem dost.
Takže začal Honzík oslovovat brněnské firmy a už byl na jednom osobním pohovoru. Ta pozice nevyšla, ale zalíbil se jim a nabídli mu pozici jinou. Proběhl druhý rozhovor s Američankami (byly 4 na 1 chlapa :-D) a v pátek jim bude ještě dělat prezentaci a pak se uvidí. Kdyby to vyšlo, tak se nejspíše stěhujeme. Začneme shánět byt, já novou práci, přestěhovat hromadu našich věcí bude taky pěkná makačka :-D
Tak prosím, držte palce, ať nám to vyjde a začneme další krásnou etapu našeho společného soužití ;-)
A punč? Začátkem listopadu se na Horním náměstí v Olmíku otevřelo kluziště pro veřejnost a s ním i první stánky s punči a občerstvením. Hned minulý týden jsme si dali s Honzíkem první punč a v úterý odpoledne jsme pokračovali po srazu s kamarádkou, kterou jsem snad čtvrt roku neviděla. Asi jsou nějaké silnější, ty dva mi stačily, abych je pěkně cítila v hlavě. Ale proč na chvilku nezapomenout na to špatné a nevěnovat se tomu hezkému, co nás "snad" čeká :-)

Komentáře

  1. Jé, tak ať vám všechno vyjde podle představ. Ať to všechno vyjde:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojojojojoooo, moc držím palce, pojďte do Brna! :D Olomouc je nádherný město, ale v Brně budeš blíž ;) :D
    4 Američanky? :D No tak to muselo být něco! :D
    Mrzí mě, že jsem tu už dlouho nebyla, ale všechno doháním! :D Ten lak z minulého příspěvku je moc pěknej! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prezentace v pátek dopadla dobře, ještě asi pojede na další pohovor, tak pak uvidíme :-)
      Úplně jsem žárlila, jak jsem slyšela, že to bude se samýma ženskýma :-D
      A díky :-)

      Vymazat
  3. Ještě to jsem chtěla! Jak to, že už jsou v Olomouci stánky a kluziště a tady nic?? Že já přijedu popíjet a bruslit k vám! :D Nám tady moje oblíbený kluziště otevřou až na konci listopadu, když se ude teplota držet u nuly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A punčová sezóna brzo začne :-D Jen přijeď, my budeme rádi :-)

      Vymazat
    2. Já radši svařák :D Ale v Brně už jsou taky stánky :P A stromeček na Svoboďáku, i když ještě není nazdobený :D

      Vymazat
    3. My už máme stromeček i nazdobený a zítra v sobotu se bude slavnostně rozsvěcet a zahájí se oficiálně punčová sezóna a vánoční trhy :-)
      No když to tak vezmeš, tak on je punč v podstatě svařák s ovocem :-D

      Vymazat

Okomentovat

Díky za každý Váš komentář!

Populární příspěvky z tohoto blogu

You belong to me!

Ahoj! Zrovna minulý týden se na instagramu objevila krátká ukázka z nového songu Bryana Adamse. A co víc, v půlce října vyjde nové album! Oh yeah!!  A jelikož pilotní song je již venku na youtube, užijte si ho se mnou! Krásný večer :-)

Nicholas Winton (1909-2015)

Dnes se na internetu objevila smutná zpráva, a to o úmrtí sira Nicholase Wintona.  Pro ty z vás, kdo nevědí, o koho jde, jedná se o bývalého britského obchodníka, který těsně před 2. světovou válkou pomocí vlakových transportů směřujících do Velké Británie zachránil z předválečného Československa na 669 dětí, převážně židovského původu. Nebýt tohoto skutku, většina z nich by skončila v koncentračních táborech a zřejmě nevyhnutelně i v plynových komorách. Díky tomuto muži (a také jeho dalším spolupracovníkům, jež však nejsou tak známí jako sir Nicholas) tak tyto děti nepotkal stejný osud jako jejich rodiče.  Více si o siru Nicholasovi můžete přečíst na wikipedii  a mnoha dalších zdrojích. A proč že mě tento muž zaujal? Když jsem byla na gymnáziu, poslali nás tehdy učitelé do kina a pustili nám dokument slovenského režiséra Mateje Mináče Nicholas Winton - Síla lidskosti . Tento dokument je velmi dobře zpracovaný a záběry z jiného pořadu stanice CBS, kde se sir Nicholas po mnoha le

Kosmetické přírůstky

Posledních pár měsíců jsem nijak zvlášť neutrácela, tak jsem si v minulých cca 2 týdnech pořídila pár nových věciček. Co se týče výrobků Oriflame, mám je zdarma díky benefitu Honzíkovy práce (zdarma pár výrobků každý katalog).