Přeskočit na hlavní obsah

Train

Určitě jste už zaregistrovasli tuto kapelu. A jestli ne, tak vám oznamuju, že ji znáte a ani o tom nevíte :-)
Pamatujete si na všudypřítomnou reklammu na Coca Colu, která vždy o Vánocích okupuje televizní kanály?  Nebo na časté Coca Cola reklamy v kině před filmem? A pamatujete si tu loňskou? Neznělo to náhodou nějak takhle??


Už si vzpomínáte? No vidíte! A přesně tehdy jste slyšeli Train. Když jsem tuhle reklamu slyšela poprvé, říkala jsem si, že je mi ten hlas povědomý. Pak stačilo slyšet, že jsou to Train a mně to došlo. No jasně, ten hlas!!
A jak jsem k téhle skupině přišla já? Zcela náhodně. Jedním z mých oblíbených seriálů je i CSI: New York. 
V jednom díle si totiž zahrál budoucí oběť vraždy zpěvák této skupiny Patrick Monahan (konkrétně díl 06x11 Second chances). Hrál zde bývalého drogového závisláka, který se stal relativně úspěšným zpěvákem. A když se mu tak dařilo, rozhodl se jeho zachránce pro jeho vraždu, aby pak zkásl  peníze. 
A jak to tak bývá, když máte v seriálu hudební hvězdu, objeví se v díle i její písničky. Takže nejdříve jsem slyšela jednu při scéně ve studiu (jestli se nepletu Hey, soul sister) a na konci pak Calling all angels. Mimo jiné se jednalo o fdíl, kdy byly zrovna Vánoce, takže vždy když Calling all angels slyším, vzpomenu si na Vánoce :-D
A jaké že mají další písničky? Oblíbila jsem si hned několik. 





A nebo také moje v poslední době oblíbená. Rádia už okupuje nějaký ten měsíc a naporpvé jsem netušila, že jsou to Train. Až když jsem ji slyšela asi potřetí, tak si říkám, ten hlas je mi nějaký povědomý (nezní vám to povědomě? :-D) A tak hádám, že by měli Train nový singl? Tak hledám a hledám a ejhle, fakt? Jsou to oni!!


Zkrátka jeden z mých skupinových favoritů. Dokonce i když je léto, jsem schopná si pustit Shake up Christmas. Co na tom, že je to vánoční písnička :-D A Drive by jsem byla schopná poslouchat pořád dokola (ale už se mírním). Hey, soul sister jsem měla také nějakou dobu nastavenou na telefonu jako vyzvánění, než ji nahradilo Theme from Haven. Zkrátka závislost jak vyšitá!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

jacketo.cz

Ahoj!  Jak už jste si zřejmě všimli, došlo tady k několika změnám a nejsou poslední. Tou hlavní a zásadní změnou byl název blogu. Po letech jsem se vrátila ke své přezdívce, kterou jsem vymyslela při prvním kontaktu se světem internetu a dodnes ho na různých portálech a stránkách používám. Odteď mě tak můžete všude nalézt jako  jacketo . Spolu s názvem jsem spojila další změnu, a to adresy blogu, takže nyní se ke mně dostanete přes doménu  .cz , ale nebojte, i starý odkaz vás sem nasměruje :-) Jestli se ptáte, proč jsem název blogu změnila, je to hlavně proto, že s touto přezdívkou jsem spojena již okolo deseti let a vyjadřuje mou osobnost. Takže jsem si říkala, že na co mít jiný název, když mě stejně nevystihuje, zatímco jacketo jsem prostě já. A jak přezdívka vznikla? Vyrostla jsem kromě spousty jiných seriálů také na SG-1, takže zasvěcenci nejspíše pochopí. S dvěma 'll! Díky a doufám, že se vám bude u mě stále líbit :-)

You belong to me!

Ahoj! Zrovna minulý týden se na instagramu objevila krátká ukázka z nového songu Bryana Adamse. A co víc, v půlce října vyjde nové album! Oh yeah!!  A jelikož pilotní song je již venku na youtube, užijte si ho se mnou! Krásný večer :-)

Nicholas Winton (1909-2015)

Dnes se na internetu objevila smutná zpráva, a to o úmrtí sira Nicholase Wintona.  Pro ty z vás, kdo nevědí, o koho jde, jedná se o bývalého britského obchodníka, který těsně před 2. světovou válkou pomocí vlakových transportů směřujících do Velké Británie zachránil z předválečného Československa na 669 dětí, převážně židovského původu. Nebýt tohoto skutku, většina z nich by skončila v koncentračních táborech a zřejmě nevyhnutelně i v plynových komorách. Díky tomuto muži (a také jeho dalším spolupracovníkům, jež však nejsou tak známí jako sir Nicholas) tak tyto děti nepotkal stejný osud jako jejich rodiče.  Více si o siru Nicholasovi můžete přečíst na wikipedii  a mnoha dalších zdrojích. A proč že mě tento muž zaujal? Když jsem byla na gymnáziu, poslali nás tehdy učitelé do kina a pustili nám dokument slovenského režiséra Mateje Mináče Nicholas Winton - Síla lidskosti . Tento dokument je velmi dobře zpracovaný a záběry z jiného pořadu stanice CBS, kde se sir Nicholas po mnoha le