Přeskočit na hlavní obsah

Vánoční řetězovka

Tohle je první řetězovka, která se mi zalíbila. Krásně navodí tu příjemnou vánoční atmosféru. Možná vás to nezajímá, ale já se s vámi stejně podělím :-)
Podívat se na ni můžete také u Mii :-)

1. Jaký film je v období Vánoc Tvým nejoblíbenějším?
Miluju českou pohádku Anděl Páně. Normálně nové pohádky moc nemusím (viz třeba Čertova nevěsta, ta mě opravdu moc nevzala), ale tahle si mě prostě získala. Navíc hraje Petronelka Ivan Trojan, kterého zbožňuju už od doby, co jsem ho poznala jako Béďu Jarého v Četnických humoreskách. A v jeho podání je tenhle ješitný anděl naprosto dokonalý. A Jiří Dvořák coby Uriáš mu krásně sekunduje.



A další film, který pro mě k Vánocům neodmyslitelně patří, je Sám doma. 
Zapomenutý Kevin a dvojice ne zrovna vychytralých lupičů už se stali moji vánoční klasikou.

Jestli jste čekali klasiku jako Tři oříšky pro Popelku nebo Mrazík, tak ne. Na Mrazíka jsem alergická a Popelka je prostě Popelka. Ta nikdy neurazí..

2. Jaká je Tvá oblíbená vánoční barva?
Jednoznačně červená. I proto bude letos stromeček laděný do červena. A pak taky zelená, ať už je to stromeček, mámina ikebana vedle stědrovečerního stolu, adventní věnec nebo borovicové větvičky ve vázách.


3. Je Štědrý večer. Zůstaneš ve svém pyžamu/domácím oblečení nebo se hezky a společensky oblékneš a upravíš?
Tak to rozhodně ne. Už odmalička byl u nás doma zvyk se ke štědrovečernímu stolu pěkně obléci. Takže sukně, kalhoty a halenka nebo pěkný top, šaty apod. A pak se taky lehce nalíčím. Hned si připadám slavnostněji, než kdybych zůstala v domácím oblečení. Ta atmosféra by nebyla taková, jakou ji znám.

4. Pokud bys tento rok mohla koupit jen jeden dárek, jen jedné osobě, pro koho by byl?
Dost těžká otázka. Miluju svou rodinu, svého úžasného přítele i našeho jedinečného Alánka. Takže bych si asi nedokázala vybrat a stejně bych jich koupila více :-)


5. Otevíráš své dárky večer nebo ráno, a v kolik?
Do rána bych asi fakt nevydržela :-D Takže vždy po večeři okolo 18. hodiny! A ještě stále rozdávám dárečky já! :-D
Ale je pravda, že rozbaluju dárky i druhý den ráno. To totiž přijedou obě sestry s rodinami a nastává druhé kolo dárků. 

6. Upekla jsi někdy chaloupku z perníčků?
Nikdy, ale párkrát už jsem perníčky pekla. Na chaloupku si fakt netroufám.

7. Co děláš o vánočních prázdninách?
Sleduju vánoční program (pohádky, filmy), užívám si vánoční pohody a klidu, trávím čas se svou rodinou, čtu knížky. Loni jsem i bruslila! Ale ty letošní strávím učením, protože mě po Novém roce čekají důležité a těžké zkoušky :-(

8. Máš nějaké vánoční přání?
Stejné jako každý rok. Sejít se zase za rok se svými milovanými :-)

9. Jaká je Tvá oblíbená vánoční vůně?
Vanilka ani purpura. Asi jsem barbar, ale tohle mě nikdy nechytlo. Jako malá jsem milovala vůni jehličí čerstvého stromečku. Teď, když míváme umělý, si užívám alespoň tu krásnou vůni borovicových větviček a ikebany. A taky cukroví, to k tomu neodmyslitelně patří. Jedna z nejkrásnějších vůní. Zbožňuju, když cukroví při pečení provoní celý dům.


10. Jaké je Tvé oblíbené vánoční jídlo/pochoutka?
Kapra jím tak akorát na Štědrý den, jinak mám radši pangásia. Ale k Vánocům patří a nedovedu si štědrovečerní večeři bez něho představit. Ale nehorázně miluju bramborový salát. Ten bych mohla jíst pořád!!! 


Nepodělíte se taky o své vánoční zvyky? :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

You belong to me!

Ahoj! Zrovna minulý týden se na instagramu objevila krátká ukázka z nového songu Bryana Adamse. A co víc, v půlce října vyjde nové album! Oh yeah!!  A jelikož pilotní song je již venku na youtube, užijte si ho se mnou! Krásný večer :-)

Nicholas Winton (1909-2015)

Dnes se na internetu objevila smutná zpráva, a to o úmrtí sira Nicholase Wintona.  Pro ty z vás, kdo nevědí, o koho jde, jedná se o bývalého britského obchodníka, který těsně před 2. světovou válkou pomocí vlakových transportů směřujících do Velké Británie zachránil z předválečného Československa na 669 dětí, převážně židovského původu. Nebýt tohoto skutku, většina z nich by skončila v koncentračních táborech a zřejmě nevyhnutelně i v plynových komorách. Díky tomuto muži (a také jeho dalším spolupracovníkům, jež však nejsou tak známí jako sir Nicholas) tak tyto děti nepotkal stejný osud jako jejich rodiče.  Více si o siru Nicholasovi můžete přečíst na wikipedii  a mnoha dalších zdrojích. A proč že mě tento muž zaujal? Když jsem byla na gymnáziu, poslali nás tehdy učitelé do kina a pustili nám dokument slovenského režiséra Mateje Mináče Nicholas Winton - Síla lidskosti . Tento dokument je velmi dobře zpracovaný a záběry z jiného pořadu stanice CBS, kde se sir Nicholas po mnoha le

Kosmetické přírůstky

Posledních pár měsíců jsem nijak zvlášť neutrácela, tak jsem si v minulých cca 2 týdnech pořídila pár nových věciček. Co se týče výrobků Oriflame, mám je zdarma díky benefitu Honzíkovy práce (zdarma pár výrobků každý katalog).