Přeskočit na hlavní obsah

UK cosmetics

Coby maniak přes kosmetiku jsem nemohla Londýn opustit, aniž bych navštívila tamější drogérky. V některých jsem byla i vícekrát :-D 

Jak jsem již dříve psala, jako pleťovou kosmetiku používám výrobky od francouzské Avene (více najdete tady). V Británii se prodává běžně v dorgériích, ne jako u nás, kde obíhám lékárny, jestli nemají někde náhodou slevu :-/ A v Boots měli moji milovanou pleťovou vodu za 8 liber a něco, takže v přepočtu mě vyšla na nějakých 240,-. V Čechách za ni dávám průměrně 350, jak kde :-/ Takže jsem si ji prostě musela koupit! 


Jeden den jsem zašla do Superdrug přímo s úmyslem koupit si nějakou tu dekorativku. Procházela jsem ji dlouho, protože celá jedna dlouhá ulička byla plná jen a jen stoajnů s dekorativkou. Byla jsem v ráji :-D
Nakonec jsem si odnesla tyhle tři věcičky. Bronzer se štětcem v jednom od Beauty Uk a od stéjné firmy ještě klasický vícebarevný bonzer. A poslední byl korektor od Sleek.


 Bronzer a štětec v jednom, tak to jsem hledala už dlouho. Tenhle se mi zalíbil jak svou barvou, tak cenou, která nebyla opravdu vysoká. Značku Beauty UK sice neznám, ale jak se říká: zkusit se má všechno! :-D
Dobře se nanáší a jemně prozáří kůži, takže jsem spokojená. Používám ho ale jen na tělo, nedá se moc dobře kontrolovat, kolik pudru se do štětce dostane :-)


Jelikož pudr se štětcem nechci používat na obličej, koupila jsem si ještě jeden bonzer od Beauty Uk. Je vícebarevný a navíc se dá lehce kontrolovat, kolik pudru si na štětec naberete. Pleť zbarví jemně a je tak ideální na lehce i více opálenou pokožku. A zatím jsem si nevšimla, že by ucpával póry, takže má u mě další plus :-)


V té době mi zrovna docházel korektor Mini-me od Miss sporty, tak jsem si jako třetí kosmetický dáreček vybrala tento korektor. Značka Sleek je mi neznámá, ale s korektorem, ať už jeho barvou nebo vlastnostmi jsem spokojená. 
Jediné, co mě překvapilo, bylo, že když jsem ho doma otevřela, byl oranžový, přestože podle testeru měl být světlounký (kupuju si vždy nejsvětlejší odstín). Docela jsem se toho lekla, ale hned po první aplikaci oranžová barva zmizela a objevil se mnou žadaný odstín.

Tolik k jednomu z mých nákupů :-D
Zbytek brzo!

Komentáře

  1. Nějaké ty přípravky od Avene se budu muset pokusit sehnat =D Hezky je vychvaluješ a mně by se něco podobného hodilo..=) Já osobně žádný pudr nepoužívám, vlastně kromě případného korektoru si na obličej nepatlám nic (oči jooo, ty já můžu =D) =D Moc s tím neumím..=D Ale rozhodně to vypadá zajímavě x)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Díky za každý Váš komentář!

Populární příspěvky z tohoto blogu

jacketo.cz

Ahoj!  Jak už jste si zřejmě všimli, došlo tady k několika změnám a nejsou poslední. Tou hlavní a zásadní změnou byl název blogu. Po letech jsem se vrátila ke své přezdívce, kterou jsem vymyslela při prvním kontaktu se světem internetu a dodnes ho na různých portálech a stránkách používám. Odteď mě tak můžete všude nalézt jako  jacketo . Spolu s názvem jsem spojila další změnu, a to adresy blogu, takže nyní se ke mně dostanete přes doménu  .cz , ale nebojte, i starý odkaz vás sem nasměruje :-) Jestli se ptáte, proč jsem název blogu změnila, je to hlavně proto, že s touto přezdívkou jsem spojena již okolo deseti let a vyjadřuje mou osobnost. Takže jsem si říkala, že na co mít jiný název, když mě stejně nevystihuje, zatímco jacketo jsem prostě já. A jak přezdívka vznikla? Vyrostla jsem kromě spousty jiných seriálů také na SG-1, takže zasvěcenci nejspíše pochopí. S dvěma 'll! Díky a doufám, že se vám bude u mě stále líbit :-)

You belong to me!

Ahoj! Zrovna minulý týden se na instagramu objevila krátká ukázka z nového songu Bryana Adamse. A co víc, v půlce října vyjde nové album! Oh yeah!!  A jelikož pilotní song je již venku na youtube, užijte si ho se mnou! Krásný večer :-)

Nicholas Winton (1909-2015)

Dnes se na internetu objevila smutná zpráva, a to o úmrtí sira Nicholase Wintona.  Pro ty z vás, kdo nevědí, o koho jde, jedná se o bývalého britského obchodníka, který těsně před 2. světovou válkou pomocí vlakových transportů směřujících do Velké Británie zachránil z předválečného Československa na 669 dětí, převážně židovského původu. Nebýt tohoto skutku, většina z nich by skončila v koncentračních táborech a zřejmě nevyhnutelně i v plynových komorách. Díky tomuto muži (a také jeho dalším spolupracovníkům, jež však nejsou tak známí jako sir Nicholas) tak tyto děti nepotkal stejný osud jako jejich rodiče.  Více si o siru Nicholasovi můžete přečíst na wikipedii  a mnoha dalších zdrojích. A proč že mě tento muž zaujal? Když jsem byla na gymnáziu, poslali nás tehdy učitelé do kina a pustili nám dokument slovenského režiséra Mateje Mináče Nicholas Winton - Síla lidskosti . Tento dokument je velmi dobře zpracovaný a záběry z jiného pořadu stanice CBS, kde se sir Nicholas po mnoha le