Přeskočit na hlavní obsah

Talking about lips

Vlastním menší sbírku rtěnek, pár lesků a podobných věcí. A ráda bych vám je ukázala + trošku rozebrala :-)

Balzámy:

hydratační Yves Rocher & Cold Cream stick od Avene

Balzám od Yves Rocher jsem získala jako dáreček navíc k nákupu pixličky žvýkaček Orbit. Je úžasně jemný a velice příjemný.
Cold Cream stick od Avene jsem dostala spolu s krémem Cold Cream jako dárek k Vánocům. Jako pleťovou kosmetiku totiž používám Cleanance od Avene. Je velice hutný a na rtech dělá trochu bílý film, když to s ním přeženete. Ale pokud hledáte kvalitní tyčinku do zimních mrazů, aniž byste se museli bát, že budete mít popraskané rty, ta Cold Cream stick je iddeální.

Body Basics Apple & Melon

Tenhle balzámek a lesk v jednom od Body Basics jsem si koupila spolu s časákem cca před dvěma roky. A zatím se stále drží (i když jsem ho nějakou dobu nepoužívala). Díky jeho tvaru musím k jeho nabírání používat štěteček. Má jemnou, velice příjmenou vůni jablek a melounu.

Lesky na rty:

Oriflame Crystal Glaze & Miss sporty Hollywood & Oriflame Liptastic Pretty in pink by Very me

Crystal Glaze od Oriflamu jsem kdysi dávno dostala jako dáreček. Dlouhou dobu byl schovaný ve skříni a nepoužívala jsem ho. Teď se k němu zase vracím. Bohužel je však dost lepivý, což u lesků nemám ráda. Vím, že se to u nich dá čekat, ale tenhle to trošku "přehání."
Hollywood od Miss sporty jsem si koupila nedávno a docela často jej používám, takže ho už mám asi jen půlku. Má krásnou barvu a vydrží i dlouho, problém však je, že jsem začala pozorovat vysušování rtů. Jeho jediné mínus.
Liptastic v odstínu Pretty in pink od Oriflame jsem si objednala omylem. Barva je na mě až moc světle růžová a ke mně se moc nehodí. Takže ji prakticky nepoužívám.

Fix na rty:

NYC Smooch Proof 16H Lipstain 495 Endless Spice

Tenhle fix od New York Color jsem si pořídila čistě ze zvědavosti. Nechtělo se mi dávat přes dvě stovky za fix od Max Factor, a tak jsem šáhla po téhle levnější variantě v odstínu 495 Endless Spice. Bohužel není nijak zvlášť výkonný. Barva je sice hezká, ale absolutně na rtech nedrží. Jedině na okrajích rtů, jinak se velice brzo rozpije a je po barvičce. Takže už si v kosmetické taštičce už jen leží.

Konturovací tužka:

Miss sporty Mini-me 050 Red red wine

Protože mám pěknou tmavou rtěnku od Miss sporty, chtěla jsem si k ní pořídit ještě ladící konturku. Koupila jsem si tuhle z řady Mini-me opět od Miss sporty v odstínu 050 Red red wine. Pěkně se s ní maluje a dlouho vydrží.

Rtěnky:

Oriflame Savannah & unknown & Avon Colortrend Raisin wine
& Miss sporty 250 Cabaret & Oriflame Powershine Hot peache

Savannah od Oriflame je pěkná letní barva. Dala by se charakterizovat jako korálověhnědooranžová. Je velice příjemná, rty hydratuje a zvlášňuje a dlouho i vydrží.
Rtěnku druhou zleva jsem si pořídila už před několika lety jako svojí cca první rtěnku. Je to nádherná hnědoučká barva (na fotce tak nepřipadá), která se perfektně hodí k lehce opálenému obličeji brunetek (hlavně teď ke mně :-D). Jsou v ní jemné třpytky, které barvu ještě zvýrazňují. Rozhodně se k ní po dlouhé době neužívání vracím.
Raisin wine z Colortrendu od Avonu jsem dostala jako dárek od kamarádky. Červeňoučká matná barva, která dlouho vydrží na rtech. Na mě je trochu moc výrazná, proto ji zesvětluju lesky.
Hot peache z řady Powershine od Oriflame se mi zalíbila svými třpytkami i barvičkou do oranžova. Taky se hodí k opálení.

Vše pohromadě:


Toť má výbava pro rtíky. Barv vybírám podle příležitosti, oblečení, nálady...
A co vy? Máte nějaké oblíbené rtěnky, balzámy apod. na rty? :-)

Edit: Oba balzámy, jak YR tak Avene už nemám, fix od NYC jsem vyhodila, protože rychle vyschnul, růžový lesk z Oriflame jsem podarovala a průhledný vyhodila vzhledem k tomu, že už ho mám asi 7 let.

Komentáře

  1. U tehle malinkych balzamu z Yves Rocher se mi vzdycky ztrati to pidizavirani, v kabelce se na tu otevrenou cast nalepi vsechny drobky a chlupy a pak je konec! Ale jinak jsou fajn :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Díky za každý Váš komentář!

Populární příspěvky z tohoto blogu

You belong to me!

Ahoj! Zrovna minulý týden se na instagramu objevila krátká ukázka z nového songu Bryana Adamse. A co víc, v půlce října vyjde nové album! Oh yeah!!  A jelikož pilotní song je již venku na youtube, užijte si ho se mnou! Krásný večer :-)

Nicholas Winton (1909-2015)

Dnes se na internetu objevila smutná zpráva, a to o úmrtí sira Nicholase Wintona.  Pro ty z vás, kdo nevědí, o koho jde, jedná se o bývalého britského obchodníka, který těsně před 2. světovou válkou pomocí vlakových transportů směřujících do Velké Británie zachránil z předválečného Československa na 669 dětí, převážně židovského původu. Nebýt tohoto skutku, většina z nich by skončila v koncentračních táborech a zřejmě nevyhnutelně i v plynových komorách. Díky tomuto muži (a také jeho dalším spolupracovníkům, jež však nejsou tak známí jako sir Nicholas) tak tyto děti nepotkal stejný osud jako jejich rodiče.  Více si o siru Nicholasovi můžete přečíst na wikipedii  a mnoha dalších zdrojích. A proč že mě tento muž zaujal? Když jsem byla na gymnáziu, poslali nás tehdy učitelé do kina a pustili nám dokument slovenského režiséra Mateje Mináče Nicholas Winton - Síla lidskosti . Tento dokument je velmi dobře zpracovaný a záběry z jiného pořadu stanice CBS, kde se sir Nicholas po mnoha le

Kosmetické přírůstky

Posledních pár měsíců jsem nijak zvlášť neutrácela, tak jsem si v minulých cca 2 týdnech pořídila pár nových věciček. Co se týče výrobků Oriflame, mám je zdarma díky benefitu Honzíkovy práce (zdarma pár výrobků každý katalog).